Kurum Adı : Derbentbaşı İlkokulu
WEB Adresi : http://derbentbasi.meb.k12.tr
Adres : DERBENTBAŞI MAH. DERBENTBAŞI KÜME EVLERİ NO 76 YEŞİLHİSAR / KAYSERİ

VİZYON
Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş ülkeler düzeyinde bir eğitim uygulayarak, öğrencilerimizi ve çevremizi bilgilendirmek, eğitimlerini sağlamak, kendileri ve ülkemiz için yararlı birer birey olmalarını gerçekleştirmektir. Öğrencilerimize sadece öğreten değil onları yaşama hazırlayan, gelişme ve yenilenmeyi devamlı yaşayan, öğrencilerimizin başarı ve kalite düzeyi ile Türkiye´nin önde gelen okulları arasında örnek ve öncü bir okul olmak.

MİSYON
Bizler, idareci, öğretmen, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için çalışacağız. Atatürk´çü düşüncenin ışığı altında; kendisine ve ülkesine sorumlu, gelişimini çağın gelişmişlik düzeyi ile sınırlandırmayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen; dürüst, paylaşımcı, kendisine güvenen, mutlu, çevreye duyarlı, barışçı gençler yetiştirmek.

Öğretmen Sayısı : 3
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 35
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00-14.30
Derslik Sayısı : 3 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : Lojmanlar depo olarak kullanılmaktadır.
Isınma Şekli : Soba

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine 25 km uzaklıkta İl merkezine 92 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Öğrenciler okula yürüyerek gelmektedir. Öğretmenler ise araç ile ulaşım sağlamaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Mahalle